fbpx
Alltid bäst att minska mina utsläpp

Alltid bäst att minska mina utsläpp

Att vara klimatsmart är inte alltid så lätt. Men självklart är det bättre att minska mina utsläpp än att klimatkompensera. Bäst är dock om jag gör båda två!

Genom att klimatkompensera så köper jag mig lite mer tid, under tiden vi ställer om till en mer hållbar livsstil. Del av den koldioxid träden binder kommer att återgå till det naturliga kretsloppet. Medan delar kommer att bindas ned i marken.

Så om jag väljer klimatkompensation som min lösning. Är det viktigt att jag fortsätter med det kontinuerligt. Och helst även att jag överkompenserar, om det skall göra långsiktig nytta.

Hur kan jag minska mina utsläpp

När vi pratar om klimatpåverkan brukar vi prata om Biffen, Bilen, Bostaden och Börsen som de 4 negativa påverkarna. Det är givetvis en förenklad minnesregel. Men om jag vill minska mina utsläpp, bör jag göra förändringar inom dessa områden:

  • Hur jag konsumerar. Det kan givetvis vara vad jag äter. Vad och hur mycket jag köper. Kanske kan jag minska mitt matsvinn eller välja att köpa något på second hand?
  • Minska mina fossila transporter. Detta innefattar både mina egna och de varor jag väljer att konsumera. Kanske kan jag samåka till jobbet någon gång i månaden eller testa att hemestra nästa sommar?
  • Bor jag lagom stort eller på rätt ställe i förhållande till mitt jobb och mina intressen. Vilken temperatur har jag inomhus och har jag bytt till förnybar el?
  • Vad är mina pensionspengar och mitt sparande placerat i? Har jag exempelvis bytt mina PPM fonder via #klimatbytet. Och vad finns det mer för klimatsmart jag kan investera i?

Det finns mängder av små aktioner vi kan göra var dag för att minska vårt negativa klimatavtryck!

Och det viktiga är att vi gör något.

Helst något nytt i en positiv riktning hela tiden. Oavsett om det handlar om att minska våra reella utsläpp eller att klimatvaska

Vad gör du?

Inlägg skapade 5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen